Nye regler for fornyelse af certifikat - også når det er udløbet!

11-12-2013

AMC1 FCL.740(b)(1) Validity and renewal of class and type ratings:

(3) the amount of time lapsed since the expiry of the validity period of the rating. The amount of training needed to reach the desired level of proficiency should increase with the time lapsed.

In some cases, after evaluating the pilot, and when the time lapsed is very limited (less than 3 months), the ATO may even determine that no further refresher training is necessary. When determining the needs of the pilot, the following items can be taken into consideration:

(i) expiry shorter than 3 months: no supplementary requirements.

Læs hele teksten på EASA - Acceptable Means of Compliance and Guidance Material to Part-FCL - side 247

Ordforklaring:

ATO - "Approved Training Organisation", means an organisation qualified for the issue or continuation of an approval to provide training for pilot licenses and associated ratings an certificates.

FSTD - "Flight Simulation Training Devices"