Part-NCO – operationelle regler for GA-flyvning med propelfly

17-09-2016
Part-NCO trådte i kraft i Danmark 25. august 2016. Regelsættet beskriver de operationelle regler for ikke-kommerciel flyvning med propelfly (og helikoptere, svævefly og balloner).

Reglerne findes delvis som EU-forordning (hard law), og delvis som EASA Decision (Soft Law, også kaldet AMC & GM). EASA har samlet hard law og soft law i et dokument på 1780 sider, hvoraf ca. 100 sider er relevante for os, men som desværre mangler en række ændringer fra juli 2016.

Hverken danske eller europæiske myndigheder har samlet de opdaterede Part-NCO-regler, men det har vi gjort i RFK.

Klubinstruktør Henrik Værø har her samlet de relevante bestemmelser og opdateret med ændringer fra juli 2016.

Resultatet er på 82 sider og kan hentes under Briefing