Fly & Booking / OY-RBG

For IFR: PBN/B2.
Hvis du er GPS approach godkendt og databasen er opdateret: PBN/B2S1
Pkt 19 Emergency radio: E
Aircraft color and markings: Hvid med røde sidestriber

Instrumenter og navigationsudstyr G1000 IFR Avionics, Mode S, DME, ADF, KAP140 Autopilot, ME406 ELT, Extension and baggage Tray, Noise reduction kit
Enhed for fartmåler Kts
Olie kapacitet
Shell Hellix Ultra 5W-30 eller 5W-40, AERO Shell Oil Diesel 10W-40)
Min: 4.5 liters (appr. 4.8 US qts)
Max: 6.0 liters (appr. 6.3 US qts).

Maximum oil consumption: 0.1 liters/hr (appr. 0.1 US qts/hr). Der påfyldes 0,3 liter pr gang. Der noteres i rejsedagbogen i feltet Remarks ved siden af pilotens underskrift.

Gearbox Olie kontrolleres også før flyvning: SHELL EP 75W90 API GL-4 – level glass sidder foran på flyet
Fuel kapacitet
28 USG Usable
BEMÆRK: FUEL KUN JET A, JET A-1, JET Fuel no 3.
Diesel må kun påfyldes i nødtilfælde, og kun sommerhalvåret. Kontakt flyejer.
NB: Refusion af brændstof sker i forhold til prisen på Jet A-1 i Roskilde.
Carnets Shell
Batteri 14 V
Siddepladser 4
Antal intercom-stik
Antal headsets
MTOM 1150 kg (2535 lbs)
Tomvægt, arm tyngdepunkt 820,8 kg, 244,9 cm
- arm brændstof 263,0 cm
- arm forsæde 230,0 cm
- arm bagsæde 325,0 cm
- arm bagagerum, std (max 45 kf) 389,0 cm
- arm bagagerum, bagest (max 18 kg) 454,0 cm
Max 45 kg for de 2 bagagerum tilsammen
Præstationer
Vægt og balanceberegning Bookaircraft OY-RBG
Start- og landingsdistanceberegning

Der henvises til AFM kapitel 5. Ved MTOW er Start ground roll 335 meter og Start over 50 ft obstacle 635 m.

Manualer Download ZIP-fil fra Dropbox (17 Mb)
Særlige forhold

Godkendt til privat- erhvervs- og skoleflyvning.

Brugere skal være omskolet til Jet/diesel piston (single lever) og Glas cockpit.

Flyets forsikring dækker Europa bortset fra Færøerne, Grønland og Island.

Husk at køre motoren i tomgang 2 minutter før du slukker den! Det koster dig ikke ekstra.

NAV/DATA til Garmin 1000 opdateres normalt hver 28. dag. Kontakt evt. Tue Freltoft for nærmere oplysning.

Garmin 1000 har plads til 1.000 user way-points – fx VFR rapport punkter. Der er 6 tegn til rådighed pr punkt. Brugerne af flyet er velkomne til at supplere med nye punkter på følgende måde.

Danske VFR punkter skrives med fuldt navn (FX BORUP).

Udenlandske VFR punkter med destination og forkortelse (FX Hamburg November 1 bliver til EDDHN1). Egne punkter, som ikke findes i kortet, skrives med medlemsnummer og bogstaver (Fx 1011AA).

Hvis der skrives på anmærkningssiderne skal der gives besked til Tue Freltoft på tel nr: 40150463, eller send en SMS til ham.

Flyet skal kun til eftersyn for hver 100 timer. Når der er 20, 10 eller 5 timer tilbage inden næste eftersyn, skal der gives besked til Tue Freltoft.

Det er den pilot, som passerer de nævnte timegrænser, der har ansvaret for dette.

Flyejere
(kontaktes ved anmærkninger eller lavt timetal)

Cockpit.dk ApS, Tigervej 27 B, 4600 Køge

Tlf.: 40150463

Føring af logbog
Der er i RBG intet tachometer, som vi kender fra de andre fly. Der er en flyvetidstæller TTL, og denne føres i logbogen i kolonnen ”Flyvetid i luften, Total” (Bemærk, at det er den aflæste tid der indføres og IKKE den tidsmæssige difference mellem Tidspunkt for landing og Tidspunkt for start).

Den viser timer med 1 decimal. Tiden kontrolleres før start med foregående indføring i logbogen og registreres efter landing. Bemærk, at denne tæller kun bevæger sig når hastigheden overstiger 40 kts, og altså ikke på jorden.

Tælleren kan aflæses på bunden af højre skærm (MFD = Multi-function display) ved at trykke Engine > Fuel.

Endvidere føres bloktiden, som aflæses på midterkonsollen (også uden strøm på). Denne tæller skrives i kolonnen Tach. Tid. Denne tæller registrerer tiden fra motorens start til den igen standses.
Afregning
Airborne flyvetid fra TTL med et tillæg af 0,15 time (svarende til 9 minutter) pr. ben (et ben lig med en linje i logbogen) á kr. 1.625 (1.300 ex moms).

Rabatpakke: Ved forudbetalt 15 timer gyldigt i ét år er timeprisen kr. 1.500 (1.200 ex moms) + tillæg. Kontakt flyejer for direkte afregning.

Vinterrabat: I månederne november til februar inklusive bortfalder tillægget på de 0,15 time pr ben. Gælder også rabatpakker.

Eksempel på afregning 2,2 aflæst på TTL og to mellemlandinger (= 3 ben) RBG f1234 15/7 2,65
Tiden fremkommer som 2,2 + 3 x 0,15.

Ved indføring i logbog, anfør altid f-nummer i forbindelse med Navn. Det letter administrationen.

Afregning til klubfly konto 0246-4617173093
Hangarplads Samme hangar som OY-BGC og OY-BLB
Bemærk at data her på siden er kun til information. Vi henviser til flyets POH (Pilot's Operating Handbook) og originale dokumenter til flyveplanlægning.